NÄSTA KULL PLANERAS TILL HÖSTEN 2020

Får väldigt mycket mail med förfrågningar om valpar under sommaren men det kommer vi alltså tyvärr inte att ha.

 

13m1

1årig tik söker foderhem!

Om mini:
helt underbar liten tjej som jag fått äran att ta över ifrån hennes uppfödare/ägare pga. att familjepusslet inte går ihop. Min avelshane Harry (Brightstaff Just Jammin) är även pappa. Mini är mjuk, förig och väldigt social. Hon är lättmotiverad och vill göra rätt. Hon är uppväxt med andra hundar och barn vilket har funkat bra. Hon behöver lite grundträning som ex att man inte får sitta på matbordet vilket är hennes största hobby 🙄😂

Vad vi söker till mini:
Kan börja med att säga att jag kommer vara kräsen! Det ska kännas helt rätt och jag kommer inte välja första bästa. Men vi söker ett stabilt livslångt hem utan för mycket ensamtid. Det nya hemmet ska ha tid att fokusera på bara Mini! Därför söker vi ett hem utan för mycket stök. Hon kan mycket väl bo med en annan hund och/eller barn men det krävs att hemmet kommer avsätta egentid för träning och aktivering av Mini. Det nya hemmet har även kunskap om vad det innebär att ha en kraftfull och energisk hund.

Vad krävs för att bli fodervärd?
Först och främst så krävs att man bor max 5 mil ifrån Harlösa (Skåne). Man måste även vara beredd på att hunden kommer vara borta ca 10 veckor för valpning! Utöver det kan hunden komma att vara borta för parning och tävling. Klarar man inte av att lämna bort hunden bör man inte ta en foderhund.

För mig är det väldigt viktigt att ha en nära och god kontakt med mina fodervärdar. Många av mina fodervärdar har blivit goda vänner. Man bör alltså vilja ha kontakt och träffas. Den ultimata fodervärden ser det som en fördel att få extra mycket råd och stöd i sitt hundägande. Man bör alltså även vara en person som vill ta råd från andra och bolla idéer kring hunden. Vi kräver även att våra foderhundar utfodras med ett kvalitetsfoder, hålls i lagom hull och får fysisk aktivitet för att bygga en frisk kropp (och knopp).

Jag ser gärna att det finns ett utställningsintresse då Mini är mycket lovande. Vid intresse skicka en presentation om er per mail: Brightstaffkennel@gmail.com