Valpen är vid flytt

Registrerad i Skk

Dolda fel-försäkrad

Veterinärbesiktigad

Vaccinerad

Van vid andra hundar, barn och kloklippning.

Har blivit miljöberikad i valplådan

 

 

När ni köper valp från mig får ni:

Stöd och engagemang - För mig är det självklart att alla valpköpare ska få stöd och engagemang under hela hundens liv, oavsett i vilket avseende valpköparen håller hunden. Utställningschampion, lydnadshund eller soffpotatis, alla mina valpar och valpköpare är lika viktiga! Nöjda valpköpare är för mig av yttersta vikt.

 En uppfödare med lång hunderfarenhet och dokumenterad teoretisk kunskap - Jag har ägt denna typ av hund i många år och har dessutom dokumenterad utbildning i hundens beteende, djurs kommunikation och etologi. Jag har gått otaliga kurser på olika hundskolor, inom Skk, förläsningar m.m. Jag är också utbildad gyminstruktör och har därigenom en viss kunskap om fysiologi och olika typer av fysisk träning (vi är i mångt och mycket väldigt lika våra hundar fysiologiskt).  

Hundträningshjälp - Jag hjälper gärna till och intsruera valpköpare i hur man ska komma igång med träningen och hur man använder klicker som träningsmetod. Det finns möjlighet att boka in privatträningar både allmänt och om problem uppstått.

 Hundpromenader - Jag håller i hundpromenader några gånger per år på olika platser i Skåne. Här får ni chansen att ställa frågor, träffa andra valpköpare, socialisera hunden, få härliga naturupplevelser och ha allmänt trevligt!

 Valppaket - Självklart får valpen med sig ”snuttefilt”, halsband, hundmat, leksak m.m.

 

 

 

384229_10151065676225636_1801922772_n

 

 När ni köper valp av mig förväntas ni:

Ge hunden ett livslångt hem! - Valpköpet ska vara väl genomtänkt även utifrån livets alla möjliga förändringar. Om det mot all förmodan skulle hända något som innebär att valpköparen inte kan ha kvar hunden så vill jag bli kontaktad och få möjlighet att ta tillbaka hunden först.

 Att hunden tränas och behandlas på ett etiskt sätt - Det finns många sätt att träna hund på men alla är tyvärr varken etiska eller effektiva. På senare år har det hänt mycket på hundträningsfronten och det finns metoder som är vetenskapligt beprövade och som är baserade på inlärningspsykologi. Dessa träningsmetoder är i mångt och mycket baserade på positiv förstärkning, alltså hunden gör mer av de beteenden som lönar sig och mindre av de beteenden som inte lönar sig. Fysiska korrigeringar, hot och skrik är inte lämpliga sätt att träna eller uppfostra en hund på!

 Gå på hundkurs! - Jag önskar att alla valpköpare går valpkurs med sina hundar! Detta önskar jag av alla mina valpköpare, även om man har mycket hunderfarenhet. Jag själv går alltid på kurs med mina valpar! Kurs är ett utmärkt sätt att socialisera sin hund, att bygga upp förare och hunds samarbete och att få lite press på sig så att träningen faktiskt blir av. Jag lämnar gärna referenser på bra hundskolor.

 Hälsotesta hunden vid lämplig ålder - Jag tror att alla seriösa hundägare vill veta deras hunds hälsostatus och förväntar mig att mina valpköpare utför dessa när hunden är tillräckligt gammal. Självklart har jag också ett intresse i att dessa blir utförda så att jag kan utvärdera min avel.