Valpen är vid flytt

 

 

Registrerad i Skk (stamtavla)

Dolda fel-försäkrad

Veterinärbesiktigad

Chippad

Vaccinerad

Avmaskad/testad

 

 

 

När ni köper valp från mig får ni:

Stöd och engagemang - För mig är det självklart att alla valpköpare ska få stöd och engagemang under hela hundens liv, oavsett i vilket avseende valpköparen håller hunden. Utställningschampion, lydnadshund eller soffpotatis, alla mina valpar och valpköpare är lika viktiga! Nöjda valpköpare är för mig av yttersta vikt.

En uppfödare med lång praktisk hunderfarenhet och dokumenterad teoretisk kunskap - Jag har ägt denna typ av hund sedan år 2000 samt har dokumenterad utbildning i hundens beteende, djurs kommunikation, etologi m.m. Jag har gått otaliga kurser på olika hundskolor, inom Skk, förläsningar m.m. Jag är också utbildad gyminstruktör och har därigenom en viss kunskap om fysiologi och olika typer av fysisk träning (vi är i mångt och mycket väldigt lika våra hundar fysiologiskt).  

Hundträningshjälp - Jag hjälper gärna till och intsruera valpköpare i hur man ska komma igång med träningen av valpen eller arbeta igenom olika typer av beteendeproblem. Det finns både möjlighet att boka in privatträning samt att vara med på kurs. Privatträning är även möjligt på distans.

Hundpromenader - Jag håller i hundpromenader några gånger per år på olika platser i Skåne. Här får ni chansen att ställa frågor, träffa andra valpköpare, socialisera hunden, få härliga naturupplevelser och ha allmänt trevligt!

 Valppaket - Självklart får valpen med sig ”snuttefilt”, halsband, hundmat, leksak m.m.

 

 

 

IMG_2638

När ni köper valp av oss förväntas ni:

Ge hunden ett livslångt hem! - Valpköpet ska vara väl genomtänkt även utifrån livets alla möjliga förändringar. Om det mot all förmodan skulle hända något som innebär att valpköparen inte kan ha kvar hunden så vill jag bli kontaktad och få möjlighet att ta tillbaka hunden först.

Att hunden tränas och behandlas på ett etiskt sätt - Det finns många sätt att träna hund på men alla är tyvärr varken etiska eller effektiva. Fysiska korrigeringar, hot och skrik är inte lämpliga sätt att träna eller uppfostra en hund på.

Gå på hundkurs! - Jag önskar att alla valpköpare går valpkurs med sina hundar! Detta önskar jag av alla mina valpköpare, även om man har mycket hunderfarenhet. Jag själv går alltid på kurs med mina valpar! Kurs är ett utmärkt sätt att socialisera sin hund, att bygga upp förare och hunds samarbete och att få lite press på sig så att träningen faktiskt blir av. Jag lämnar gärna referenser på bra hundskolor om man inte har möjlighet att gå hos mig.

Utfodra hunden, iaf delvis, med rå kost - Det finns numer flera studier som visar att hundar som utfodras med rått kött, organ och grönsaker utvecklar statistiskt mindre sjukdomar och lever längre. Se DOGRISK. Jag bidrar gärna med hjälp kring hundens utfodring.