TILLGÄNGLIGA VALPAR/HUNDAR

 

 RÄTT fodervärd sökes till hanhund med mycket potential! 

43417B52-7E85-41E9-9AF9-92DCFAA5F6F8

Om RÄTT hem dyker upp och ENDAST då så placeras Ghibli ut på foder. Ghibli är en fantastisk hund med mycket motor och potential för den som vill träna/tävla. Denna potentialen kommer aldrig komma till rätta hos mig och därför är jag beredd att placera ut honom inom Skåne.

 

Han kräver en erfaren förare som är van vid driftstarka och snabba hundar. Placeras inte till hem med små barn av den enkla anledningen att han är helt ovan vid barn och väldigt intensiv. Inte van vid katt. Aldrig visat aggression eller reaktivitet emot andra hundar varken tikar eller hanar. Med det sagt ska man veta vad detta är för ras och agera med sunt förnuft utifrån detta. Aldrig varit sjuk eller haft några skador. Har tränats/tränas för aktivering i personspår, sök, rallylydnad och tävlingslydna. Jag har inga krav på att man vill tävla men däremot är det ett krav att man vill träna aktivt inom någon typ av hundsport. 


Vid intresse maila en utförlig presentation! Återigen, detta är bara aktuellt om det finns ett hem där ute som kan ta vara på denna diamant bättre än jag kan. 

KONTAKTINFO: 
KLICKA HÄR!

PLANERADE KULLAR

 

 Vi planerar 1-2 kullar leveransklara valpkullar juni-juli 2024. Förväntade färger svartbrindle/brindle utan eller med lite vitt. Mer info kommer längre fram.

 

 

 

ATT VARA FODERVÄRD/KÖPA MED BIBEHÅLLEN AVELSRÄTT

ronja hemsid

    För att kunna göra ett bra avelsarbete och samtidigt kunna ge alla våra hundar det bästa tänkbara livet är vi beroende av bra fodervärdar! Ifrån majoriteten av våra kullar säljer vi 1-2 hundar med bibehållen avelsrätt. Tveka inte att kontakta mig om ni kan tänka er att bli fodervärd!

 

Vad innebär bibehållen avelsrätt/fodervärd?

Bibehållen avelsrätt innebär att man betalar halva ordinarie pris för valpen och sen ska hunden som vuxen ha 1 kull hos oss om det är en tik respektive 3 kullar om det är en hane. Vid foder betalar man ingenting och det är två kullar som gäller för tik, 6 kullar för hane. Överlåtaren, alltså jag, har inte rätt att ta tillbaka hunden (så länge det inte förekommer grova avtalsbrott). Det är alltså fodervärdens hund som fodervärden har helt som sin egen, jag äger avelsrätten. Självklart används Skks avtal!

 

Vad krävs för att bli fodervärd?

Först och främst så krävs att man bor i Skåne. Inga undantag görs ifrån detta.

 

För mig är det viktigt att ha en nära och god kontakt med mina fodervärdar.                     

Många av mina fodervärdar har blivit goda vänner. Man bör alltså vilja ha kontakt och träffas. Den ultimata fodervärden ser det som en fördel att få extra mycket råd och stöd i sitt hundägande. Man bör alltså vara en person som vill ta till sig råd ifrån sin uppfödare och bolla idéer angående hunden. Extra bonus är om fodervärden själv har ett intresse av att lära sig om avel och kanske själv vill bli uppfödare i framtiden. Genom att ta en foderhund kan man lära sig mycket och komma en bra bit på vägen. Jag finns självklart tillgänglig som mentor om en tidigare fodervärd väljer att ta steget och faktiskt bli uppfödare själv.

Vi kräver även att våra foderhundar utfodras med färskfoder av god kvalitet, hålls i lagom hull och får normal fysisk aktivitet för att få bästa möjliga förutsättningar till ett fortsatt friskt liv.

 

KONTAKTINFO:
KLICKA HÄR!